Πως να ξεπερνάς καθημερινά εμπόδια χωρίς να σε αποσυντονίζουν από τους στόχους σου.

goals

Στόχοι, στόχοι, στόχοι. Εμπόδια, εμπόδια, εμπόδια.
Και τα μεν και τα δε, είναι αυτά που δίνουν ουσία στην ύπαρξη μας..
Δύο αλληλοσυγκρουόμενοι παράγοντες που δε θα είχαν νόημα αν δε συνυπήρχαν.
Οι άνθρωποι είμαστε ένα σύνολο εμπειριών, που δημιουργούνται μέσα από τις επιλογές μας. Οι επιλογές μας, τις περισσότερες φορές έχουν παρθεί παίρνοντας υπόψιν τους στόχους μας και τα εμπόδια που τυχόν μας περιμένουν.

Κάποιες φορές μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια αυτά, χωρίς να χάσουμε την πορεία μας, ενώ άλλες φορές αυτό μας φαίνεται αδύνατο.
Κάποιες φορές είναι πάνω από εμάς να αποφύγουμε κάποιο εμπόδιο, ενώ άλλες φορές είμαστε εμείς οι ίδιοι οι δημιουργοί τους.
Αν το σκεφτούμε λίγο πιο βαθιά, είμαστε πάντα εμείς οι δημιουργοί τους.

Obstacle

Ουσιαστικά, εμπόδιο είναι κάτι, από τη στιγμή που εμείς θα το ονομάσουμε εμπόδιο.
Που καταλήγουμε?
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από τον τρόπο που αφήνουμε εμείς οι ίδιοι τις καταστάσεις να μας επηρεάζουν.
Όπως λέει ο αγαπημένος μου Μπουκάι, » Η ικανότητα να αλλάζουμε την οπτική γωνία, είναι αναμφίβολα, ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία που διαθέτουμε.»

Από την άλλη δεν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος μέσα από μία δύσκολη κατάσταση να μην έχε βγει πιο δυνατός. Όταν κάποιος καταφέρει να κατακτήσει τον στόχο του μέσα από 40 κύματα, γίνεται ταυτόχρονα καθοδηγητής για όλους εκείνους που ακόμα είναι στη διαδρομή και ασφαλώς εκτιμά στο πολλαπλάσιο το κεκτημένο.

Παρ’όλα αυτά μέχρι να φτάσει κανείς στην κορυφή, συναντά δυσκολίες και πολλές φορές αποθαρρύνεται και σκέφτεται να τα παρατήσει. Χάνει τα κίνητρα του και ξεθωριάζει το πάθος με το οποίο ξεκίνησε.
Σε περιπτώσεις όπου ενδίδουμε σε πειρασμούς που μας αποσυντονίζουν, γεμίζουμε με αισθήματα τύψης και ενοχής.
Σε περιπτώσεις πάλι που δεν είναι στο χέρι μας να αποφύγουμε την ατυχία, νιώθουμε απογοητευμένοι και αποτυχημένοι.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει σημασία είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι όλη αυτή η »αποτυχία» ήταν απλά μία παρένθεση η οποία απλά μας καθυστέρησε λίγο στο ταξίδι μας. Η αποτυχία δεν καθορίζει το ποιόν μας.
Δεν έγινε κάτι  αν καθυστερήσουμε λίγο. Αρκεί να μην τα παρατήσουμε. Εκτός αυτού όταν καταφέρουμε να προσπεράσουμε μία δύσκολη κατάσταση θα πάρουμε θάρρος το οποίο θα μας δώσει τη φόρα που χρειαζόμαστε.
Είτε έχουμε να κάνουμε με μεγάλους στόχους είτε με μικρούς, το εγχειρίδιο είναι ακριβώς το ίδιο.
Η ζωή είναι γεμάτη με δεύτερες και τρίτες και τέταρτες ευκαιρίες και αν είμαστε επίμονοι, σίγουρα κάποια θα ευδοκιμήσει.

Είτε θέλουμε να χάσουμε 5 κιλά, είτε να αποκτήσουμε την εργασία των ονείρων μας, είτε θέλουμε να κατακτήσουμε τον κόσμο, η διαδρομή είναι ακριβώς η ίδια.
Αυτό που χρειαζόμαστε σε κάθε περίπτωση είναι τον εαυτό μας για σύμμαχο.
Ποτέ μην κατηγορήσεις τον εαυτό σου για κάτι το οποίο δεν πέτυχες με την πρώτη. Ακόμα και  αν είναι η χιλιοστή σου προσπάθεια.

The-Emperor-s-New-Groove-the-emperors-new-groove-1734626-500-333

Είσαι ό,τι πολυτιμότερο έχεις και σε χρειάζεσαι για να φτάσεις στην κορυφή.

Μην τα παρατάς ποτέ.

Μία υπέροχη θέα σε περιμένει!

Max_Rive_17

 

Σχολιάστε